Amerikaanse toeristen zorgen voor groei Eurostar

© Raileurope-world

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, vervoerde het voorbije derde kwartaal meer passagiers en realiseerde meer omzet. Augustus bleek zelfs de drukste maand ooit voor de trein.

In het derde kwartaal vervoerde Eurostar 3,1 miljoen passagiers. Dat zijn er 4 procent meer dan een jaar eerder. Augustus alleen was goed voor meer dan een miljoen reizigers. De omzet steeg met 3 procent tot 254 miljoen Britse pond.

De groei is onder meer te danken aan Amerikaanse toeristen, die tijdens de zomer de Eurostar gebruikten om tussen Europese steden te reizen. De verkoopopbrengsten van klanten uit Noord-Amerika stegen in het derde kwartaal 16 procent. In september raakten fusieplannen bekend tussen Eurostar en Thalys. De fusie zou binnen anderhalf tot twee jaar een feit kunnen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?