Anonieme schenker geeft opnieuw 800.000 euro voor 10 fietsprojecten

© Google Maps
| Het fietspad aan de Vorstlaan wordt verbreed en krijgt de typische okerkleur.

Het Fonds Bikes in Brussels, dat gefinancierd wordt door een anonieme schenker, trekt opnieuw 800.000 euro uit. Onder meer het fietspad aan de Vorstlaan wordt met dat geld verbreed.

Het Fonds Bikes in Brussels werd eind 2018 opgericht bij de Koning Boudewijnstichting en wordt gefinancierd door een anonieme weldoener. Het fonds verdeelt op regelmatige basis geld om fietsprojecten in Brussel te ondersteunen. Donderdag wordt opnieuw een investering van 800.000 euro in tien verschillende projecten aangekondigd op de website van de Koning Boudewijnstichting.

Het grootste deel daarvan, 350.000 euro, is gereserveerd voor Brussel Mobiliteit, om het fietspad aan de Vorstlaan in Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe van 2 tot 4 meter te verbreden en in de voor Brusselse fietspaden kenmerkende okerkleur te schilderen. Daarnaast is er 280.000 euro voor de Vrije Universiteit Brussel om een fietsdoorsteek tussen de campussen van de VUB en de Université Libre de Bruxelles te realiseren. Daarbij horen ook veilige, overdekte fietsparkings.

Totaal al 3,5 miljoen geïnvesteerd

Verder zijn er kleinere bedragen voor de gemeente Vorst (40.000 euro) voor betere markeringen van fietspaden en nieuwe autovormige fietsparkings. De Schaarbeekse basisschool De Muziekladder krijgt 30.000 euro voor fietsparkings en in dezelfde gemeente krijgt het Maison Médicale Le Noyer 15.000 euro voor twee overdekte fietsstallingen.

In Watermaal-Bosvoorde is er 28.000 euro voor overdekte fietsparkings bij de Ecole des Cèdres en de Ecole de la Sapinière. Ook het Collège Fra-Angelico in Evere krijgt 26.000 euro voor veilige fietsenstallingen. Tot slot wordt er ook geld uitgetrokken voor fietsparkings bij het Institut Royal pour Sourds et Aveugles in Ukkel (22.000 euro), de vzw Le Cailloux in dezelfde gemeente (6.000 euro) en het Maison de Jeunes Rezolution in Anderlecht (5.000 euro).

Met de tien nieuwe projecten erbij, steunde het Fonds Bikes in Brussels al 37 initiatieven ter bevordering van het fietsgebruik in Brussel. In totaal was daarmee al om zo'n 3,5 miljoen euro gemoeid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?