Avondklok of niet, MIVB behoudt aanbod na 22 uur

© Belgaimage
| Reizigers aan metrostation Kunst-Wet.

Er mag deze maandagavond dan een avondklok ingaan, de MIVB behoudt haar openbaar vervoersaanbod na 22 uur. “Wie ’s nachts werkt of hulp verleent moet thuis raken.”

Afgelopen zaterdag besloot de Brusselse regering de avondklok te verstrengen. Die ging eerst in om middernacht, maar vanaf deze maandagavond wordt dat uur vervroegd tot 22 uur. Enkel wie werkt of wie beroep doet op hulpverlening (of zelf hulp verleent) mag dan nog op straat zijn.

De vraag rees meteen of het openbaar vervoersaanbod 's nachts wordt aangepast. Veel reizigers zal de MIVB na 22 uur immers niet transporteren.

Ook frequentie blijft

Navraag leert dat de maatschappij het volledige aanbod wel degelijk behoudt. “Ook de frequentie blijft gelijk,” vertelt An Van hamme.

Met de beslissing wil de maatschappij mensen die ’s nachts moeten werken verder van dienst zijn. Ook wie hulp verleent of nodig heeft zal onverminderd van de MIVB kunnen gebruik maken.

Geen nachtbus

Vorige week bleek wel al dat de nachtbussen van de MIVB niet meer uitrijden. Dat blijft ook met de vervroegde avondklok zo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?