Beci: 'Acties Skeyes bedreigen economie, toerisme en reputatie van Brussel'

© PhotoNews

De acties bij luchtverkeersleider Skeyes zijn niet enkel een bedreiging voor Brussels Airport, maar ook voor het economische leven, het toerisme en de reputatie van Brussel als Europese hoofdstad. Dat stelt de Brusselse kamer van koophandel Beci vrijdag in een persbericht.

Het imago van de luchthaven van Zaventem kreeg de afgelopen weken een flinke deuk door de vele werkonderbrekingen bij luchtverkeersleider Skeyes. Die acties worden niet enkel gevoeld op Brussels Airport, maar ook in de hoofdstad wordt er een onbetrouwbaarheid gecreƫerd, aldus Beci.

"Het is nu wel genoeg geweest, na alle acties die er de voorbije periode al zijn geweest. Wij verwachten dat de toegang tot Brussel niet geblokkeerd wordt. Wij werden gisteren echter opnieuw geconfronteerd met onaangekondigde acties met een zware impact op het economische leven, voor het toerisme en voor de reputatie van Brussel als Europese hoofdstad en internationale hub", zegt Olivier Willocx, gedelegeerd bestuurder van Beci.

Indien de situatie langer aanhoudt, vreest de Brusselse kamer van koophandel dat de hoofdstad op een gegeven moment als eind- of tussenbestemming in de toekomst gemeden zal worden. Indien ook vracht- en passagiersvliegtuigen de luchthaven van Zaventem links laten liggen, wordt de impact rechtstreeks voelbaar op de jobs in Brussel.

Beci dringt erop aan dat de betrokken partijen binnen Skeyes ervoor zorgen dat de acties meteen stoppen en er een betrouwbare dienstverlening wordt gegarandeerd voor de zakenmensen, toeristen en luchtvaartmaatschappijen die Brussel als bestemming kozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?