De lift voor voor voetgangers en fietsers aan het Justitiepaleis verbindt het Bruegel- met het Poelaertplein
© PhotoNews | De lift voor voor voetgangers en fietsers aan het Justitiepaleis verbindt het Bruegel- met het Poelaertplein.

Beide liften tussen Poelaertplein en Marollen in panne

© BRUZZ
31/08/2020
Updated: 31/08/2020 17.01u

Beide panoramishe liften aan het Poelaertplein lagen maandag een tijdje stil. Een van de liften is al ruim een maand buiten werking en maandagochtend viel ook de andere in panne.

“Van één lift is het moederbord al een tijdje stuk, dat wordt momenteel gerepareerd, maar wanneer het klaar zal zijn kan ik niet zeggen,” vertelt An Van Hamme, de woordvoerster van openbaarvervoersmaatschappij MIVB, die de liften beheert. “Bij de andere lift is de oorzaak van de panne de slijtage waar de kabels onder lijden door de zware neerslag”.

De MIVB heeft de lift in de loop van de namiddag nog aan de praat gekregen. Omdat de recurrente problemen op te lossen plant de MIVB overigens ook renovatiewerken aan beide liften in het eerste trimester van 2021.

De liften, die het Poelaertplein met het Brueghelplein verbinden, hebben de reputatie vaker stil te liggen dan te werken. In 2019 vielen de liften maar liefst 131 keer in panne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Poelaertplein, Marollen, kapotte lift, lift

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie