De Nightjet, nachttrein uit Wenen van spoorwegmaatschappij ÖBB-CFF

| De Nightjet, nachttrein uit Wenen van spoorwegmaatschappij ÖBB-CFF.

België werkt mee aan nachttrein tussen Brussel en Malmö

EC
© BRUZZ
19/06/2020

Er is een werkgroep opgericht om een nachttrein tussen Brussel en Malmö aan te leggen en ons land werkt daar actief aan mee. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) vrijdag gezegd aan de krant De Morgen. Samen met Zweden mikt hij op 2023 om de eerste rit uit te voeren.

Zweden had al eerder laten blijken dat het vanaf 2023 een nachttrein tussen Malmö en Brussel zou willen starten, maar er waren nog enkele obstakels. De trein zou via Keulen rijden en er moeten dan telkens met de verschillende landen akkoorden worden gesloten.

Ons land is alvast actief aan het meewerken, zegt bevoegd minister François Bellot (MR) daar vrijdag over. “Ik heb de administratie gevraagd om actief deel te nemen aan de werkgroep die opgericht is voor dit project. Ze hebben intussen al twee keer vergaderd”, zegt hij aan De Morgen. “Ook spoorbeheerder Infrabel heeft de opdracht gekregen om alle nodige technische informatie te verstrekken.”

Bellot zou ook de vergoeding willen verlagen die internationale spoorbedrijven moeten betalen om op de Belgische sporen te rijden. Op die manier kan Brussel aantrekkelijker worden voor internationale treinreizen. “Na de verbinding met Wenen, is de connectie met Zweden een tweede kans om België op de Europese nachttreinkaart te zetten”, zegt Bellot nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , nachttrein Malmö-Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni