Belliardtunnel en Reyers-Centrumtunnel open na technisch probleem

© Google
| Door de sluiting van de Belliardtunnel stond het verkeer vast in de Europese wijk.
Updated: 01-08-2018 - 10:59

De Belliardtunnel en de Reyerstunnel richting centrum zijn opnieuw open nadat ze de hele woensdagochtend gesloten waren door een technisch probleem. Daardoor kon Brussel Mobiliteit de verlichting en verluchting niet op afstand regelen. De tunnels werden uit voorzorg afgesloten.

Automobilisten moesten uitwijken naar de Wetstraat en de Steenweg op Etterbeek omdat de Belliardtunnel gesloten was, dat zorgde voor files in de omgeving. Dat kwam doordat de verluchting tijdelijk niet op afstand geregeld kan worden, laat Brussel Mobiliteit weten. "Dat kan gevaarlijk zijn bij incidenten in de tunnel, want dan moeten we in staat zijn om de verluchting aan te passen," zegt woordvoerster Inge Paemen.

De Belliardtunnel en de Reyers-Centrum-tunnel werden daarom uit voorzorg afgesloten. Eerder was er sprake van een uitgelopen onderhoudsinterventie, maar dat klopt dus niet.

Technici van Brussel Mobiliteit kwamen ter plaatse om het probleem te onderzoeken en op te lossen. Rond de middag was het probleem opgelost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?