Belliardtunnel is opnieuw open

© he8us
Updated: 23-10-2018 - 16:30

Rond vier uur 's namiddags werd de Belliardtunnel opnieuw geopend. Wie Brussel wil uitrijden, kan zich evenwel nog aan heel wat verkeersproblemen verwachten. Er staan lange files in de Belliardstraat en de straten daarrond. Dat meldt Brussel Mobiliteit.

Ondanks de geopende tunnel is het nog steeds lang aanschuiven in de Belliardstraat, Kortenberglaan, IJzerlaan en de straten in de omgeving, vooral voor de automobilisten die Brussel uit willen rijden richting de E40 naar Leuven. "Daarom raad ik automobilisten aan om hun vertrek uit te stellen," vertelt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ.

Ook op de Brusselse kleine ring is het lang aanschuiven richting Wetstraat en Belliardstraat. Hoe lang de problemen nog aanhouden, kan Brussel Mobiliteit niet zeggen.

De Belliardtunnel was een groot deel van de dag dicht door een probleem met de ventilatie.

Er waren dinsdagochtend ook al problemen in de Brusselse Reyers-Centrumtunnel. De tunnel om vanuit Leuven via de E40 Brussel binnen te rijden, was dinsdagochtend gesloten omdat een nachtelijke onderhoudsinterventie was uitgelopen. Er waren onder meer problemen met de camerabewaking. Door de gesloten tunnel waren er tijdens de ochtendspits ellenlange files op de E40 en de omliggende wegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?