| Belliardtunnel (archiefbeeld).

Belliardtunnel opnieuw open voor verkeer

© Belga
08/11/2018
Updated: 08/11/2018 11.04u

Door een incident met een voertuig waren donderdagochtend vier Brusselse autotunnels afgesloten voor het verkeer. Alle problemen zijn intussen van de baan. De tunnels Jubelpark, Wet en Reyers-Centrum heropenden rond 7u15 open. Om 7u40 volgde de Belliardtunnel.

Het incident gebeurde iets na 6 uur in de Belliardtunnel. Een voertuig met enorme rookontwikkeling reed de Belliardtunnel binnen. Dat zorgde ervoor dat de zichtbaarheid ook in de andere tunnels beperkt was.

De brandweer moest ter plaatse komen om het voertuig te blussen, waarna ook de tunnels opnieuw geopend konden worden. Dat lukte omstreeks 7u15 voor de tunnels Jubelpark, Wet en Reyers -Centrum, maar niet voor de Belliardtunnel.

Daar slaagde Brussel Mobiliteit er niet om de slagbomen opnieuw open te krijgen vanop afstand door een technisch probleem. Technici moesten ter plaatse gaan, waarna de Belliardtunnel om 7u40 ook open kon. Het euvel zou te wijten zijn aan een vals contact.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Tunnels , Belliardtunnel , Jubelparktunnel , Wettunnel , Reyers-Centrumtunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni