Ben Weyts: ‘Chantage rond Noordstation heeft gewerkt’

© Ben Weyts
| Ben Weyts (N-VA)

De Lijn is teruggegaan naar het Noordstation omdat de chantage tegenover het Brussels Gewest is geslaagd. Dat zei Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in de radiostudio van BRUZZ. "De netheid en veiligheid zullen er stap voor stap verbeteren", aldus de minister.

Minister Weyts antwoordde in het programma Shout Out op vragen over de regeringsvorming, de uitbreiding van de Ring rond Brussel en de saga rond het Noordstation. Vervoersmaatschappij De Lijn vertrok daar enkele weken geleden plots omdat het Brussels Gewest volgens het bedrijf niet genoeg deed aan de netheid en veiligheid in de busterminal.

De Lijn kwam uiteindelijk terug naar het Noordstation “omdat de chantage, de dreiging” gewerkt heeft, aldus Weyts. “Er komen extra urinoirs, meer vuilnisbakken, er zal meer gepoetst worden voor 6 uur en er komen ook meer veiligheidspatrouilles.”

Rode vakbondslijn

Chauffeurs van de maatschappij klagen nochtans dat de situatie onder het station vandaag nog even slecht is als voor de drastische maatregel van De Lijn. Ook de maatschappij zelf liet maandag aan BRUZZ weten dat de gemaakte beloftes nog niet worden nageleefd.

“De maatregelen worden nu stap voor stap uitgerold,” aldus Weyts. “Sommige zaken vragen wat tijd, soms vraagt een maatregel ook een openbare aanbesteding.”

De minister ontkende nog dat De Lijn het N-VA-beleid zou uitvoeren. “De waarheid is gewoon dat de vakbonden bij de vervoersmaatschappij een rode lijn hebben getrokken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?