| Volgens de chauffeurs is er niet veel veranderd op het terrein.

De Lijn: 'Situatie Noordstation niet verbeterd'

AM, VT
10/12/2018
Updated: 10/12/2018 19.38u

De engagementen om de situatie aan het Noordstation te verbeteren op het terrein zijn nog onvoldoende zichtbaar. Dat zeggen enkele chauffeurs van De Lijn aan BRUZZ. Het nieuws wordt bevestigd door de openbare vervoersmaatschappij zelf. Bekijk de videobeelden helemaal onderaan.

Vorige maand geleden trok De Lijn opnieuw aan de alarmbel over het Noordstation. Het station zou er te vuil bij liggen, en onveilig aanvoelen voor de reizigers en de chauffeurs. Om hun aanklacht kracht bij te zetten, schafte de openbare vervoersmaatschappij de opstaphaltes aan het station af.

Na overleg met enkele gewestelijke diensten en de politie werd er beterschap beloofd. Zo zou Net Brussel extra vuilnisbakken plaatsen en zou er vaker gepoetst worden. Er werden ook urinoirs, meer verlichting in de donkere hoeken en meer politiepatrouilles beloofd, aldus De Lijn na het overleg.

Even vuil

De chauffeurs van De Lijn merken echter tot nu nog niet veel verschil op het terrein. "Het is hier nog altijd even vuil en de stank is ook gebleven," zegt een van hen aan BRUZZ. "Veel beloftes maar weinig daden."

De woordvoerder van De Lijn bevestigt dat de afspraken nog niet volledig nagekomen zijn. "We merken dat de engagementen niet worden nageleefd op het terrein. We hebben de verschillende betrokken partijen vorige week dan ook eraan herinnerd om de engagementen na te leven."

Net Brussel laat weten dat er vanaf morgen (dinsdag) extra vuilnisbakken geplaatst worden, en ook vier grote containers voor restafval.

De politie van zone Noord (Schaarbeek, Sint-Joost, Evere) had dan weer meteen na het overleg laten weten dat er geen extra politiepatrouilles zouden komen. "We zijn wel dagelijks aanwezig op het terrein en gaan ook in gesprek met de chauffeurs," aldus politiewoordvoerder Audrey Dereymaecker.

De Lijn laat nog weten dat het voorlopig niet de bedoeling is om de haltes opnieuw af te schaffen. Dinsdag is Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) te gast in Shout Out. Je vragen aan hem kan je hier indienen.

Het stuk in BRUZZ 24 over de onveranderde situatie in het Noordstation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , De Lijn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni