Berlijnse kussens tegen rodeorijders aan Atomium

© Twitter
| Berlijnse kussens tegen rodeorijders op de Eeuwfeestlaan

Op de Eeuwfeestlaan worden momenteel Berlijnse kussens geplaatst. Die moeten zogenaamde rodeorijders, die voornamelijk 's nachts door de buurt racen, tegenhouden.

Rodeoraces zijn voor veel buurtbewoners een plaag in Brussel. Vooral in Schaarbeek en in de buurt van het Atomium is dat het geval. Daar vormen brede en lange banen vaak ideale racepistes. Om dat fenomeen tegen te gaan, heeft het stadsbestuur van Brussel besloten om in totaal dertien Berlijnse kussens te plaatsen, verspreid op de Eeuwfeestlaan en de Jan Sobieskilaan.

"Het is absoluut nodig. We weten hoezeer de buurt geteisterd wordt door een minderheid mensen die de boel verzieken met veel te luide voertuigen", reageert Bart Dhondt (Groen), schepen van Mobiliteit in Brussel. Daarom hebben we, op initiatief van burgemeester Philippe Close (PS), de koppen bij elkaar gestoken, en komen we nu met dertien verkeersremmers."

"Die Berlijnse kussens zijn van een ander type dan degenen die we gewoonlijk gebruiken", verduidelijkt Dhondt. "In plaats van de straten open te breken om ze aan te leggen, is het met deze modules mogelijk om ze rechtstreeks op de laan vast te maken."

De schepen van Mobiliteit voegt er nog aan toe dat het niet de enige actie is die ondernomen wordt om rodeorijders tegen te houden. "De politie neemt regelmatig voertuigen in beslag en controles worden opgetrokken. Daarnaast gaan we komende maanden strategische punten aanpakken, zoals de Dikkelindelaan ter hoogte van tennisclub Primerose, om zomerse activiteiten te organiseren. We blijven de situatie rond het Heizelplateau op de voet volgen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?