Albertlaan krijgt Berlijnse kussens na dodelijk ongeval

EDB
© BRUZZ
25/03/2021

De Albertlaan in Vorst is acht Berlijnse kussens rijker. De vertragingsdrempels moeten ervoor zorgen dat bestuurders zich houden aan de zone 30 die weldra in de Albertlaan zal gelden. De snelheidsbeperking komt er nadat eind februari een jonge vrouw er het leven liet bij een verkeersongeluk.

Sinds donderdag moeten bestuurders in de Albertlaan rekening houden met acht Berlijnse kussens, vier in elke rijrichting. “Een paar dagen na het ongeval is minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) gaan praten met buurtbewoners,” vertelt haar woordvoerder Pieterjan Desmet. “Alle maatregelen die nu worden genomen, werden met hen besproken.”

De nieuwe Berlijnse kussens moeten ertoe leiden dat weggebruikers zich houden aan de zone 30 die weldra zal gelden in de Albertlaan. “Van zodra alle werken afgerond zijn, zal er maximaal 30 kilometer per uur mogen gereden worden,” aldus de woordvoerder. “Eerstvolgend zullen we naast de Berlijnse kussens nog bijkomende paaltjes laten plaatsen opdat chauffeurs de Berlijnse kussens niet zullen kunnen ontwijken. Een aantal van die paaltjes staat er al.”

“Daarnaast willen we ook de illegale parkeerruimtes vóór het zebrapad aanpakken door er fietsnietjes te plaatsen. Om de zichtbaarheid te verhogen, zullen we de komende dagen ook extra wegmarkeringen toevoegen.”

De beslissing om in de Albertlaan toch een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur in te voeren, komt er nadat een dertigjarige vrouw eind februari het leven liet toen ze bij het oversteken van de straat gegrepen werd door een wagen. Buurtbewoners meldden dat ze de gevaarlijke situatie aan het kruispunt al eerder aankaartten.

Omdat Ukkel voor de Albertlaan echter een uitzondering op de zone 30 voorstelde, werd na overleg en omwille van de eenduidigheid beslist om de beperking op 50 kilometer per uur te laten. Die uitzondering komt weldra – van zodra de werken in de Albertlaan afgerond zijn – dus te vervallen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni