| Vanaf 1 oktober moeten autobestuurders ook in Sint-Joost van 18 tot 21 uur betalen voor een parkeerplaats.

Betalend parkeren in Sint-Joost: 496 autobestuurders krijgen waarschuwing op eerste dag

KVDP
© BRUZZ
03/10/2019

In Sint-Joost moeten autobestuurders vanaf 1 oktober ook tussen 18 en 21 uur betalen voor een parkeerplaats. De gemeente beboet foutparkeerders niet meteen, maar geeft wel waarschuwingen. Op de eerste dag van het nieuwe parkeerreglement heeft de gemeente 496 waarschuwingen uitgedeeld.

Tot voor kort was parkeren in Sint-Joost betalend tot 18 uur. In de buurgemeenten moeten autobestuurders al langer tot 21 uur betalen. Daardoor zochten heel wat bewoners uit de buurgemeenten 's avonds een parkeerplek in Sint-Joost, waardoor het voor de inwoners van Sint-Joost moeilijker werd om een parkeerplaats te vinden.

Het schepencollege van de gemeente besliste daarom om betalend parkeren uit te breiden tot 21 uur. De nieuwe parkeerregels gelden vanaf 1 oktober. "Niet iedereen is op de hoogte van de regels, daarom beboeten we nog niet meteen, maar laten we waarschuwingsbriefjes achter voor bestuurders die niet betalen na 18 uur", zegt schepen Philippe Boïketé (PS), die bevoegd is voor het parkeerbeleid van de gemeente.

'Nog enkele dagen waarschuwen'

Op dinsdag, de eerste dag waarop de nieuwe parkeerregels gelden, deelde de gemeente maar liefst 496 waarschuwingen uit. "Onze gemeente telt maar 2.393 parkeerplaatsen, dus 496 foutgeparkeerde auto's op een avond is ontzettend veel", aldus Boïketé.

Het gemeentebestuur geeft autobestuurders nog enkele dagen de tijd, voor ze ook overgaat tot het beboeten. "We gaan nog enkele dagen waarschuwingen uitdelen", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Mobiliteit , betaald parkeren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni