| De garages blijven toegankelijk, verzekert Brussel Mobiliteit.

Bewoners De Smet de Naeyerlaan: 'Onvoldoende geïnformeerd over geschrapte parkeerplaatsen'

JP
© BRUZZ
09/07/2022

Dat de De Smet de Naeyerlaan in Jette van gevel tot gevel opnieuw wordt heraangelegd, komt als een verrassing voor een aantal bewoners. Nog schokkender voor hen is dat een aantal parkeerplaatsen verdwijnt. “Nochtans hebben we duizenden brieven verstuurd,” klinkt het bij de MIVB.

Zo zag de De Smet de Naeyerlaan er vroeger uit: een tramstrook in het midden, twee rijstroken met éénrichtingsverkeer aan weerszijden, dan een strook parkeerplaatsen aan beide kanten. Vervolgens het trottoir, tot slot de garages van de bewoners.

Maar als binnenkort de straat van gevel tot gevel zal heraangelegd zijn, komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers en sneuvelen heel wat parkeerplaatsen. Daarover is buurtbewoner Didier Backaert naar eigen zeggen niet goed geïnformeerd. Hij stelt dat hij slechts één brief heeft ontvangen over de wijzigingen en dat die kwam van een onderaannemer. Ook bij de kruidenierszaak verderop laat uitbater Sarguis Polozyan weten dat hij slechts één brief heeft gekregen, die maar de helft uitleg bevat over wat er precies gaat gebeuren.

In de brief van de onderaannemer staat dat het trottoir wordt heraangelegd en dat de bewoners van de De Smet de Naeyerlaan hun auto tot en met 20 juli niet in de garage kunnen parkeren. Er wordt niet ingegaan op de parkeerplaatsen die definitief zullen verdwijnen.

De MIVB heeft twee bewonersbrieven laten verdelen: één begin mei (op 4.000 exemplaren), een tweede in juni (op 2.000 exemplaren). Deze werden verspreid in de De Smet de Naeyerlaan en in een groot aantal andere straten waar de werken plaatsvinden. Maar ook in de beide bewonersbrieven staat niets over geschrapte parkeerplaatsen.

Wel is er een QR-code te zien. Die leidt naar een website van de MIVB met meer informatie. Op de website staat uitleg over het verbrede fiets- en voetpad op De Smet de Naeyerlaan, maar geen informatie over de geschrapte parkeerplaatsen. Om te weten te komen dat er 24 parkeerplaatsen verdwijnen, moet men naar pagina 25 van de vergunningsaanvraag bladeren. De informatie werd ook toegelicht tijdens de informatiesessie, waarvoor mensen werden uitgenodigd via de QR-code.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni