| De overtredingen gaan vooral over vrachtwagens die zonder geldige keuring rondrijden of de rusttijden van de chauffeur die niet gerespecteerd worden.

Bijna helft van vrachtverkeer beboet bij controleactie

© BRUZZ
12/03/2018

Zondag heeft de lokale politie op verschillende plaatsen controles gehouden op zwaar vervoer. Bij bijna de helft van de gecontroleerde vrachtwagens en camionettes werden overtredingen geconstateerd, goed voor zo’n 11.700 euro aan onmiddellijke inningen.

De lokale politie van Brussel Hoofdstad-Elsene controleerde zondag 11 maart het zwaar vervoer op de Vilvoordselaan, de Willebroekkaai, de Poincarélaan en Zuidlaan en de Negende Linielaan.

18 vrachtwagens en 36 camionettes werden bij de actie gecontroleerd. Er werden 24 overtredingen vastgesteld door de politie. Die overtredingen gaan vooral over vrachtwagens die zonder geldige keuring rondrijden of de rusttijden van de chauffeur die niet gerespecteerd worden.

“Er was ook iemand bij die reed met de kaart van een andere bestuurder. Dat is een overtreding waar een onmiddellijke inning van 2.640 euro op staat”, zegt Ilse Van de keere, woordvoerder van de lokale politie.

Er werd zo in totaal voor 11.700 euro aan onmiddellijke inningen uitgeschreven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , zwaar vervoer , vrachtwagens , controle

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni