1737 Donuteconomie Masui TrapVlGem-Transport

| Vrachtwagens, taxi's en ander bijzonder geregeld vervoer werden gecontroleerd.

Een op de vijf transportvoertuigen niet in orde tijdens controle

© Belga
21/12/2022

Bij een controle van vrachtwagens, taxi's en ander bijzonder geregeld vervoer woensdagvoormiddag in Brussel werden 261 voertuigen gecontroleerd. Bij 20 procent werd een overtreding vastgesteld. Brussel Mobiliteit testte tegelijk een nieuwe mobiele controle-eenheid en -dispatching uit.

De controles vonden gelijktijdig plaats in Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Laken. Er werden 456 controles uitgevoerd op 261 voertuigen en bouwplaatsen. Bij 20 procent daarvan werd een overtreding vastgesteld. Er werden 54 onregelmatigheden vastgesteld, 14 pv's opgesteld, 1 rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen, 1 lading in beslag genomen en 1 bouwplaats stopgezet.

Tijdens de actie werd ook een nieuwe dispatching en mobiele controle-eenheid uitgetest, met verschillende beeldschermen waarop de beelden van de bodycams en drones getoond worden. Die moeten een optimale coördinatie en informatie-uitwisseling garanderen.

"Deze resultaten tonen aan dat dergelijke controles van de transportsector noodzakelijk zijn voor meer verkeersveiligheid en om eerlijke concurrentie te waarborgen", zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). "Professionele bestuurders leggen meer kilometers af en daarom is het extra belangrijk dat ze zich aan de regels houden."

De controles gebeurden door de controleurs van Brussel Mobiliteit, samen met de FOD Mobiliteit, de Arbeidsinspectie en het FAVV, als er sprake was van vervoer van voedingsmiddelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni