Bike Brussels Salon geeft je de kans om alle soorten fietsen te testen

c5cce41e-bakfiets.jpeg
© Bike Brussels
| Bij de Bike Brussels Salon kun je verschillende soorten fietsen proberen.
© Bike Brussels
| Bij de Bike Brussels Salon kun je verschillende soorten fietsen proberen.

Een elektrische bakfiets testen voor je hem koopt? Bij Bike Brussels kan het. De fietsbeurs is terug na twee jaar corona-pauze. Zaterdag start het twee dagen durende evenement in het Gare Maritime, in Thurn & Taxis.

Met de ontwikkeling van het gewestelijke mobiliteitsplan Good Move heeft zachte mobiliteit "meer dan ooit de wind in de zeilen," vindt organisator Bike Brussels. Denk aan de extra fietspaden, de zone dertig: er is vandaag alle reden om vaker op de fiets te stappen.

Tijdens de beurs, die twee dagen duurt, kunnen liefhebbers alle soorten vervoersmiddelen testen. Denk aan stadsfietsen, elektrische fietsen, bakfietsen of steps. Op verschillende testbanen kunnen bezoekers op hun nieuwe vervoermiddel proefrijden.

Maar daarnaast staat er nog een resem andere activiteiten op de agenda. Denk aan fietstochten, een workshop fietsrepareren, een tentoonstelling of een cursus voor kinderen. Op zaterdag reikt Bike Brussels een prijs uit voor het bedrijf dat het meest doet om de fiets te promoten. Diezelfde avond vindt Cyclo Disco plaats binnen de overdekte hal Be-Here.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?