Velomuseum en Mabo winnen fietsprijs op Bike Brussels

Onder andere de leerlingen van het Maria-Boodschaplyceum mochten een prijs in ontvangst nemen.

Het Velomuseum, het Maria Boodschaplyceum en de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe zijn de winnaars van de Bike Brussels Awards.

Tijdens de driedaagse fietsbeurs Bike Brussels, die deze vrijdag start, worden ook de prijzen uitgereikt voor verdienstelijke Brusselse fietsinitiatieven.

In de categorie organisaties en bedrijven is het dit jaar het Velomuseum van het AMVB dat de bekroning in de wacht sleept. Het museum, dat naast een expo over de fietsgeschiedenis ook fietslessen en workshops omvatte, krijgt de prijs omdat het “op een creatieve manier heeft aangetoond dat de fiets al 150 jaar een plek verdient in Brussel.” De prijs bestaat uit een op maat gemaakte bedrijfsfilm voor de organisatie.

School die fiets ademt

Bij de scholen won het Maria Boodschaplyceum. “Deze school ademt ‘fiets’, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Van fietspoolen tot fietsuitstappen, van fietsambassadeurs tot een fietsapp: er zijn geen grenzen aan de fietsinspiratie en –initiatieven,” oordeelde de jury. Mabo organiseert ook een jaarlijkse meerdaagse fietstocht naar Parijs. De school krijgt een event aangeboden over fietsen en duurzame mobiliteit.

Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt ten slotte de award voor beste gemeente. “Fietsstraten, fietsboxen, fietsverhuur, fietsherstel en fietspromotie zijn belangrijk om het gebruik van de fiets te stimuleren” stelt de jury, die vindt dat de gemeente klaar is om een versnelling hoger te schakelen. De gemeente krijgt een bedrijfsuitstap naar fietsstad Rotterdam om verdere inspiratie op te doen.

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) reikte de prijzen uit.

Bike Brussels duurt nog tot zondag en vindt plaats op Thurn & Taxis. Er zijn onder meer heel wat fietsstanden, een testomloop en demonstraties. Meer info hier.

velomuseum
© Velomuseum
| Het velomuseum: een (verlengde) expo, maar ook fietslessen en workshops.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?