20210919 Vader en zoon op de fiets op autoloze zondag 2021 Koolmijnenkaai verkeersveiligheid
© Peter Dhondt-BRUZZ

Bike-routes: 9 fietstochten om deze zomer Brussel te ontdekken

CD
© BRUZZ
05/07/2022

Brussel Mobiliteit heeft nieuwe fietstochten uitgetekend om elke week van de vakantie Brussel te ontdekken. Elke woensdag wordt een nieuwe fietstocht online gezet.

"We weten het, steeds meer Brusselaars gebruiken de fiets voor hun verplaatsingen. Maar de fiets kan ook een middel zijn om zich te ontspannen of om Brussel op een goedkope en aangename manier te (her)ontdekken," zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Kenmerkend voor de tochten is dat ze zoveel mogelijk langs de gewestelijke fietsroutes lopen, die bewegwijzerd en beveiligd zijn. De eerste fietstocht, de Friettoer, loopt dwars door het centrum met de Kunstberg, het Vossenplein in de Marollen, het Zuidstation en de typische sfeer aan de Vismarkt. ​ ​

Gewestelijke fietsroutes kan je herkennen aan de gemarkeerde fietslogo's en 'sergeantstrepen' (dubbele omgekeerde V's) op de rijweg en aan de borden die aan elk kruispunt aangeven welke richting je uit moet. Zo kunnen fietsers de stad doorkruisen zonder de wijken te moeten kennen.

Je kan de routes downloaden via de website Bike Routes - Bike for Brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie