De werken aan het toekomstige metrostation Toots Thielemans in de Stalingradlaan
© Bart Dewaele

Bouw metrostation Toots Thielemans stilgelegd na controle arbeidsinspectie

© Belga
18/12/2021

Op de bouwplaats van het toekomstige metrostation Toots Thielemans in Brussel zijn onregelmatigheden met betrekking tot de arbeidsomstandigheden aan het licht gekomen, meldt de Brusselse arbeidsinspectie. Daarom is vrijdag besloten om de bouwplaats tijdelijk te verzegelen.

Het Toezicht op het Welzijn op het Werk Directie Brussel-Hoofdstad (TWW) voerde recentelijk twee onaangekondigde inspecties uit op de bouwplaats van het toekomstige metrostation in Brussel, onder de Stalingradlaan. Er werden onregelmatigheden aangetroffen met betrekking tot de arbeidstijd en zaterdagwerk. "Bovendien doen de verzamelde gegevens de vraag rijzen of de detachering van alle of een deel van de werknemers regelmatig is", klink het.

Gezien de resultaten van de controles heeft het Brusselse arbeidsauditoriaat vrijdag besloten de voortzetting van de bouw te verbieden. "Dit zal worden opgeheven wanneer de actieve bedrijven op de site de gevraagde documenten hebben opgestuurd en wanneer zij bedragen hebben betaald om zowel de lonen als de socialezekerheidsbijdragen te garanderen", klinkt het nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie