Bozar krijgt beveiligde fietsenstalling

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| 570.000 euro om fietsen in Brussel te stimuleren (archiefbeeld).

Kunstencentrum Bozar krijgt een beveiligde fietsenstalling en laadpalen voor elektrische fietsen. De subsidie van 280.000 euro komt van het investeringsfonds Bikes in Brussels, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Het Paleis voor Schone Kunsten, Bozar, wil zachte mobiliteit stimuleren op de Kunstberg, die de brug vormt tussen hoog en laag Brussel. Daarom maakt het kunstencentrum werk van een Bozar Bike Station, waar fietsers straks hun geliefde tweewieler veilig kunnen achterlaten in een beveiligde fietsenstalling.

Uit de subsidie van 280.000 euro die Bikes in Brussels in het project investeert, moeten ook oplaadstations voor elektrische fietsen en reparatiepalen voortkomen. Bozar plant ook een artistiek programma rond de fiets, in samenwerking met artiesten die de fietsen van bezoekers zullen versieren tijdens publieksevenementen.

Drie gemeenten krijgen ook geld

Daarnaast zijn er drie gemeenten die hun project gesteund zien door het fonds. Anderlecht krijgt geld voor een studie naar sluipverkeer. Koekelberg wil fietsboxen en fietsenrekken plaatsen en zal ook de aanleg van fietsstraten bestuderen. In Sint-Agatha-Berchem komt er een beveiligd fietsenhok van 40 plaatsen en een reparatiestation aan het Validaziekenhuis.

Het is al de derde keer dat het fonds projecten selecteert. Ook het Koninklijk Instituut voor Doven en Blinden kreeg geld voor de inrichting van een beveiligde en overdekte fietsparking voor het eigen personeel, en dat van de nabijgelegen crèche De Kleine Prins.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?