Brugleuning boven Ring in Wemmel in slechte staat

© Google

De brugleuning aan de Panoramastraat, boven de Ring in Wemmel, is in erg slechte staat. "Wie ertegen leunt, valt naar beneden, op de Ring", zegt een Wemmelaar. "Wij vragen al jaren dat het Agentschap Wegen en Verkeer iets doet", reageert de burgemeester.

De leuning op de brug aan de Panoramastraat bevindt zich in een slechte staat door corrosie. Op sommige plekken zijn al stukken van de brugleuning naar beneden gevallen. "Als daar auto's onder rijden aan een snelheid van 120 kilometer per uur, kan dat catastrofaal zijn", zegt een Wemmelaar aan La Dernière Heure.

"We hebben dit al maanden geleden gemeld bij de gemeente, maar er is nog niets veranderd", gaat de bewoner verder. "Wie ertegen leunt, valt naar beneden. Moeten we op een ongeluk wachten voor we die leuning beginnen te renoveren?"

De burgemeester van Wemmel is op de hoogte van het probleem, maar zegt dat de gemeente niet bevoegd is. "We signaleren het probleem al jaren bij het Agentschap Wegen en Verkeer, dat bevoegd is voor het onderhoud van deze brug, maar er is nog niets veranderd. We zullen dit probleem blijven signaleren op elke vergadering", aldus burgemeester Walter Vansteenkiste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?