Brussel dreigt 3,2 miljoen euro in beslag te nemen voor geluidsoverlast

© Woluwe-Saint-Lambert.eklablog.com

De federale overheid heeft op 30 augustus geen boetes betaald voor het overtreden van de Brusselse geluidsnormen, terwijl ze daar door de rechter toe was verplicht. Dat schrijft L'Echo woensdag. Het totaal aan boetes bedraagt zowat 3,2 miljoen euro.

Het bedrag slaat op de maanden maart, april en mei van dit jaar, net als op de inbreuken uit 2017. Aanleiding was een vonnis van de Brusselse rechtbank in februari, na een klacht van de Brusselse regering. De federale regering heeft geen beroep aangetekend tegen dat vonnis. Het kabinet van ontslagnemend minister van Mobiliteit François Bellot (MR) laat weten dat "het proces aan de gang" is.

"Nu er geen betaling heeft plaatsgevonden, nemen we de volgende stap", bevestigt Brussels minister Alain Maron (Ecolo). De komende maanden zal Brussel dwangsommen blijven vorderen - de berekeningen voor de maand augustus zijn volgens hem aan de gang. Het is de bedoeling tot een dialoog te komen met de federale overheid om een structurele oplossing te vinden voor de overtreding van de geluidsnormen, aldus Maron.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?