© Brussel Mobiliteit | Een ventweg van de Tervurenlaan. Lokaal verkeer wordt er gesplitst van doorgaand verkeer. Om sluipverkeer tegen te gaan komen er filters, aldus minister Van den Brandt.

Vergunningsaanvraag voor heraanleg Tervurenlaan ingediend

© BRUZZ
08/12/2023

Brussel Mobiliteit heeft de vergunning aangevraagd voor de heraanleg van de Tervurenlaan tussen het Jubelpark en de Leopold II-square tot stadsboulevard. Daarbij hoort ook de herinrichting van mobiliteitsknopen Merode en Montgomery, die vereenvoudigd zullen worden.

Bedoeling is dat dat de Tervurenlaan een 'stadsboulevard' wordt en dat het verkeer veiliger wordt, aldus Brussel Mobiliteit. Concreet houdt dat twee eenrichtingsfietspaden in, ventwegen voor bewoners en een groenproject met 80 bomen. Er komen ook drie extra oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers.

Daarnaast wordt het rondpunt aan de Tervuursepoort omgevormd tot een kruispunt met verkeerslichten. De Montgomer-rotonde krijgt een plein met zitbanken en groen en de fontein wordt gerestaureerd.

In september werd het voorstel al voorgelegd aan de bewoners. Die maakten zich zorgen om de parkeerplaatsen die zouden verdwijnen. Uteindelijk werd een compromis gevonden dat acht parkeerplaatsen zouden verdwijnen, op een totaal van 366.

"Het wordt tijd dat alle weggebruikers en bewoners een veel groenere en aangenamere laan krijgen om in te leven," zegt Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit, "een laan die gemakkelijker over te steken is en veiliger voor fietsers, zonder dat er iets verandert aan de autofuncties van de weg. Een moedig compromis voor alle partijen."

De plannen dateren nog van de vorige legislatuur. Burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) kon zich niet vinden in de oorspronkelijke plannen, maar nu die gewijzigd zijn, staat ook hij achter het project.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie