Brussel Mobiliteit lanceert website met tips om veilig naar school te gaan

© Belgaimage

Met ‘Actie Boekentas’ wil Brussel Mobiliteit kinderen en hun ouders bewust maken van goed gedrag om veilig terug naar school te gaan, ongeacht het vervoermiddel. Brussel Mobiliteit lanceert daarom een website met pedagogisch materiaal én spelletjes voor de kinderen.

Kinderen maken vooral wanneer ze te voet op weg zijn naar school kans om het slachtoffer van een verkeersongeval te worden. Volgens Brussel Mobiliteit verloor in 2019 één kind in Brussel het leven in het verkeer, en raakten 23 jonge verkeersslachtoffers zwaargewond.

Brussel Mobliteit wil leerlingen en hun ouders dan ook alle middelen aanreiken om veilig naar school te gaan, of dat nu te voet, met de step, op de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto is. Om dat doel te bereiken, ontwikkelde Brussel Mobiliteit een website met pedagogisch materiaal voor ouders en scholen. Ook kinderen kunnen terecht op de website voor spelletjes en uitdagingen.

“Veilige schoolroutes hangen af van de infrastructuur en de oplettendheid van het gemotoriseerd verkeer. Die zijn helaas nog lang niet perfect in onze stad,” aldus Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

“Zoals elk jaar moedigen we kinderen met aangepaste leerinstrumenten ook aan om bij te leren over het verkeer. Maar mijn oproep gaat vooral naar elke volwassene die zich op de openbare weg begeeft: rij voorzichtig, kijk goed uit.”

Actie Boekentas is een initiatief in samenwerking met de Brusselse politiezones en met de steun van verschillende gemeentelijke preventiediensten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?