Brussel-Stad maakt 2,6 miljoen euro vrij voor extra fietspaden

© PhotoNews

Er komt een grootschalig fietsplan voor Brussel-Stad. Dat beloofde Brussels schepen voor Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) op de gemeenteraad van maandagavond. Waar die fietspaden precies zullen komen, maakt hij binnenkort pas bekend. Het prijskaartje is wel al goedgekeurd: 2,6 miljoen euro. "Zo kunnen we nu al aannemers beginnen aanstellen."

Met het goedgekeurde budget zullen er nieuwe fietspaden komen in Brussel-Stad. Dat nieuwe 'fietsplan' zal hij pas over twee weken voorstellen.

"We hebben bewust gekozen om eerst budget vrij te maken omdat het even duurt om aannemers aan te stellen", zei Dhondt na de gemeenteraad aan BRUZZ. Nu het budget is goedgekeurd, kan er al een openbare aanbesteding worden uitgeschreven om aannemers te vinden voor de infrastructuurwerken.

Bovenop de 2,6 miljoen euro is nog 200.000 euro voorzien om extra fietsenrekken te plaatsen. "Dat zullen er ongeveer 500 worden, van het stevige model dat nu al in de voetgangerszone staat", verduidelijkt Dhondt.

Helemaal nieuw is het budget van 2,6 miljoen niet. De vorige schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) had de som geld vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 al voorgesteld.

Fietsboog
© Gemeente Etterbeek
| De nieuwe fietsenrekken zullen van het stevige type zijn dat we al kennen uit de voetgangerszone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?