Brussel-Stad test drie weken schoolstraat in Vlaamsesteenweg

Vanaf dinsdag wordt de Vlaamsesteenweg tussen de Oppemstraat en het kanaal tijdelijk de tweede schoolstraat in de Stad Brussel, net als de Sleutelstraat, de straat tussen de Vlaamsesteenweg en de Dansaertstraat. Het gaat om een test die drie weken zal duren.

De Vlaamsesteenweg, waar basisschool Maria Boodschap gelegen is, is ook de plek waar het protest van Filter Café Filtré meer dan een jaar geleden begon. “Dit stukje Vlaamsesteenweg is symbolisch geworden voor de roep naar propere lucht en veilige straten”, zegt Schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

De schoolstraat in de Vlaamsesteenweg wordt gedurende drie weken getest. Na de paasvakantie vond een eerste test met een schoolstraat plaats, in de Molenbeekstraat. "“Het effect is meteen zichtbaar. De kinderen hebben meer plaats en vrijheid, het getoeter van auto’s verstomt, de omgeving wordt kalmer", aldus Dhondt.

Op 12 juni organiseert de Stad een avond rond schoolstraten en schoolomgevingen, met experts, inwoners en verenigingen. “Deze avond wordt de kick-off van ons schoolstratenproject. We willen luisteren naar de ervaringen, vragen en bezorgdheden van bewoners, ouders en directies, en hen zo ondertussen ondersteunen om zelf te beginnen met een schoolstraat”, zegt de schepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?