Stad Brussel wil inrichting schoolstraten ondersteunen

© Tinne Van der Straeten
| (archiefbeeld)

De Stad Brussel trekt 265.000 euro uit om scholen te ondersteunen bij het inrichten van schoolstraten. Dat geld zal naar een studiebureau gaan dat ideeën zal verzamelen en aanvragen zal analyseren. “We moeten het warm water niet heruitvinden, de scholen bezitten al veel expertise.”

“We merken dat er ontzettend veel vraag is naar schoolstraten,” zegt schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) aan BRUZZ. “Daarom hebben we besloten om een opdracht uit te schrijven voor een studiebureau dat ons moet helpen met het realiseren van die aanvragen.”

“We moeten het warm water niet heruitvinden. De scholen bezitten al veel expertise, en hebben goede ideeën. We willen hen graag helpen die ideeën te realiseren, door een goede begeleiding op maat aan te bieden,” zegt Dhondt. Daarvoor wordt een budget van 265.000 euro ter beschikking gesteld. “Studiebureaus die zich kandidaat willen stellen, kunnen voortaan intekenen op onze opdracht.”

Ook Brussels schepen voor Franstalig Onderwijs Faouzia Hariche (PS) en Brussels schepen van Nederlandstalig onderwijs Ans Persoons (one.brussels/SP.A) tonen zich tevreden met het initiatief. “Schoolstraten zorgen voor een betere luchtkwaliteit, en voor een veilige en aangename omgeving,” klinkt het.

Binnenkort wordt naar alle scholen in Brussel-Stad een brief verstuurd om hen te informeren over het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?