Brussel zet deelsteppers in om verkeersveiligheid te meten

© PhotoNews
| 30 (zeer actieve) steppers doen mee aan het onderzoeksproject

30 Lime-gebruikers krijgen een knop om zwarte verkeerspunten aan te geven. Bedoeling is om de verkeers(on)veiligheid beter in kaart brengen.

Vanaf september zullen 30 steppers die het merk Lime gebruiken een knop kunnen induwen wanneer ze gevaarlijke verkeersknooppunten passeren, gebrekkige fietsinfrastructuur zien of een ongeval meemaken. Die knop krijgen ze om de gevaarlijke punten beter in kaart te brengen. Het nieuws staat in La Dernière Heure.

30 uiterst actieve gebruikers van de deelstepverdeler zullen de knop krijgen. Op die manier wil de actie een beter beeld krijgen van de gemiddelde stepper in de 19 Brusselse gemeentes.

Met de informatie moeten de gemeenten sneller en beter weten welke verkeerspunten ze moeten verbeteren, klinkt het bij het veiligheidsinstituut Vias. Volgens eerdere studies van het Gewest telt Brussel zo'n 30 zwarte punten. In december 2018 waren acht van die punten aangepakt.

Eerder was er een vergelijkbaar onderzoek met 400 fietsers die een knop kregen om te 'pingen'.

Correctie: In een eerder bericht stond dat Brussel Mobiliteit betrokken was bij de actie, maar dat is niet geval. Het gaat om een actie van het veiligheidsinstituut Vias en deelstepverdeler Lime.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?