Brussel zone 30: plaatsing van nieuwe verkeersborden gaat in november van start

© PhotoNews

Brussel Mobiliteit begint in november de nieuwe verkeersborden te plaatsen die van het Brussels gewest een zone 30 maken. De overgang naar Brussel als "Stad 30" vanaf 1 januari 2021 wordt zo ingezet.

Vanaf de week van 9 november en tot het einde van het jaar zullen allereerst 1.350 borden geplaatst worden met een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur. Die borden geven aan waar er een uitzondering geldt op de algemene regel van 30 kilometer per uur.

De nieuwe borden komen er geleidelijk, wijk per wijk, te beginnen in het noorden van de hoofdstad. Aan de buitengrenzen van het gewest komen er ook borden die het begin van de bebouwde kom aangeven. Die zullen in de nacht van 31 december op 1 januari worden onthuld.

"De Stad 30 wordt realiteit. Deze aanpassingen zijn daarvan de eerste concrete signalen. Het gewest en de negentien gemeenten werken samen aan een veiligere en rustigere stad voor alle weggebruikers dankzij beter leesbare verkeerssignalisatie", zegt Elke van den Brandt (Groen), Brussels minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid.

De 6.000 borden die nu het begin en einde van de vele zones 30 aangeven, worden verwijderd, want vanaf 1 januari 2021 is die maximumsnelheid de norm. Ze zullen pas begin 2021 weggehaald worden. Ze krijgen bovendien een tweede leven als nieuw verkeersbord, of worden hergebruikt in stadsmeubilair.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?