Brussel promoot zone 30 met pop-uptentoonstelling

© PhotoNews

Brussel wil zijn plannen om het hele gewest om te vormen tot een zone 30 deze zomer promoten met een pop-uptentoonstelling. Op 1 januari 2021 wordt de veralgemeende zone 30 ingevoerd.

Gewestelijke mobiliteitsdienst Brussel Mobiliteit zal de stad door trekken met een virtual reality-app om de gevolgen van de zone 30 te ondervinden, met opleidingen om te leren fietsen, of te rijden met andere alternatieve vervoermiddelen, en met een stand voor kleine fietsherstellingen. De eerste halte van de tentoonstelling is het Ter Kamerenbos op 19 juli.

Het Gewest lanceert ook een wedstrijd, waarmee een elektrische Ahooga-fiets, een MIVB-abonnement of een abonnement voor Swapfiets kunnen worden gewonnen. Bewoners kunnen op sociale media het voordeel dat zij zien in de zone 30 delen met de hashtag #Brussels30. De wedstrijd loopt tot 15 juli.

"Er zijn tal van redenen voor een rustiger snelheidsregime: veiliger, betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast," verduidelijk Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen).

"Uit de enquête in het kader van het openbaar onderzoek over het plan Good Move, blijkt dat 74 procent van de Brusselaars wil evolueren naar wijken waar minder auto's rijden en tegen een snelheid die verzoenbaar is met het plaatselijke leven. Maar elke inwoner heeft zijn of haar eigen reden om een Stad 30 te willen en ik ben benieuwd om deze te leren kennen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?