Brusselaars kampioen in laattijdige autokeuring

Brusselse bestuurders scoren het slechtst wanneer het aankomt op het tijdig bezoeken van de autokeuring. Meer dan een kwart van de Brusselse chauffeurs laat zijn voertuig te laat keuren. Een nieuwe app moet soelaas brengen.

In 2018 boden maar liefst 840.541 bestuurders hun voertuig te laat aan bij de technische keuring. Brusselaars spanden daarbij de kroon. Meer dan een kwart (26,7 procent) van de 326.946 gecontroleerde voertuigen werd er te laat aangeboden, tegenover 15,2 procent in Vlaanderen en 19,47 procent in Wallonië.

“Het aantal voertuigen dat laattijdig gekeurd wordt, ligt veel te hoog,” reageert staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V). In samenwerking met Goca, de Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, ontwikkelde ze daarom een app. Die moet bestuurders waarschuwen wanneer hun autokeuring eraan zit te komen.

“We moeten mensen bewust maken van het belang van een tijdige technische keuring. Dankzij de app zal niemand nog vergeten dat hij of zij naar de keuring moet,” aldus Debaets.

Goca wijst erop dat wie te laat is voor de keuring, een zware politieboete riskeert en een toeslag bij de keuring. De app is vanaf vrijdag downloadbaar en zal de groene postkaart niet vervangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?