| Zo kunnen de tunnelmonden aan Lemonnier eruitzien

Brusselaars kiezen kunstprojecten voor twee premetrostations

© Belga
04/09/2019

De tunnelmonden van de premetrostations aan het Zuidstation en aan het station Lemonnier krijgen binnenkort een likje kunst. Maar eerst laat Brussel Mobiliteit de Brusselaar zelf bepalen welke kunstprojecten de tunnelmonden zullen sieren.

Brussel Mobiliteit lanceerde afgelopen zomer een projectoproep naar kunstenaars toe om hun creaties in te sturen voor het verfraaien van de tunnelmonden aan de Jamarlaan (Zuidstation) en het station Lemonnier.

Deze tunnelmonden zijn de de hellingen waarop de trams rijden tussen het straatniveau en de ondergrond. De doelstelling van de projectoproep is om deze "verloren" ruimtes op te waarderen en de tunnelmonden met kunst te integreren in het stedelijk weefsel.

De projectoproep leverde een veertigtal inzendingen op. Daaruit werd al een eerste selectie opgemaakt door een groep experten en actoren uit de wijk. Uiteindelijk werden de zeven beste kunstprojecten behouden.

Nu is het aan de buurtbewoner, pendelaar en Brusselaar om zelf een favoriet kunstproject te kiezen. Dat kan van 4 tot 11 september online via het invulformulier op de website van Brussel Mobiliteit. Voor de tunnelmond aan de Jamarlaan zijn er vier keuzes en voor de tunnelmond aan Lemonnier zijn er drie keuzes.

In het station Lemonnier worden alle zeven projecten tentoongesteld en zijn er teams van Brussel Mobiliteit ter plekke om uitleg te geven en om stemmen in ontvangst te nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Lemonnier, Zuidstation, kunstwerk, Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni