Brusselaars mogen naam kiezen van nieuwe brug over het kanaal

© Belga
24/06/2019

Bouwheer Beliris start dit najaar met de bouw van een nieuwe brug over het kanaal Charleroi-Brussel-Antwerpen. Voor die nieuwe brug moet ook een nieuwe naam gevonden worden en om die in te vullen rekenen Beliris en de stad Brussel op de Brusselaars. De brug was reeds in 2010 aangekondigd.

De nieuwe brug verbindt de Simon Bolivarlaan met de Havenlaan ter hoogte van de Picardstraat en zorgt zo voor een verbinding tussen Thurn & Taxis en het toekomstige museum Kanal - Centre Pompidou. "De brug zal twee belangrijke wijken voor het eerst met elkaar verbinden en bewoners kunnen de identiteit ervan mee bepalen", zegt Ans Persoons, Brussels schepen van Stedenbouw.

"De bruggen die de wijken vandaag met elkaar verbinden vormen zware verkeersknooppunten met veel lawaai en luchtvervuiling. De nieuwe brug is enkel gewijd aan zachte mobiliteit en openbaar vervoer. Dat is een primeur. De inspiratiebronnen voor de creatieve Brusselaars die een naam willen indienen zijn talrijk. Er kan worden gezocht binnen het thema mobiliteit of er kan inspiratie opgedaan worden bij sterke Brusselse persoonlijkheden. En dan bij voorkeur een vrouw", klinkt het.

De actie gaat nu, maandag, van start op Facebook. Daar kan iedereen in de komende drie dagen, tot 27 juni, voorstellen indienen. Nadien volgt een selectie. Die uitgedunde shortlist wordt van 1 tot en met 4 juli op Facebook geplaatst voor een stemming. De winnende naam van dit participatief proces wordt op 4 juli bekendgemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, voetgangersbrug, kanaal, fietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni