Brussels Airlines schrapt tien vluchten in de namiddag

© Brussels Airlines
| De aanhoudende acties van de luchtverkeersleiders bij skeyes hebben ook donderdag grote gevolgen voor Brussels Airlines.

Ook donderdag houden de acties van de luchtverkeersleiders bij skeyes aan. Brussels Airlines schrapt omwille van de acties tien vluchten in de namiddag. De luchtvaartmaatschappij wil zo verhinderen dat vertragingen zich opstapelen en de gevolgen voor de planning zwaarder zouden uitdraaien, zo meldt de maatschappij.

Het gaat om tien Europese bestemmingen die Brussels Airlines meermaals per dag aandoet. Passagiers kunnen zo op andere vluchten geboekt worden. Het gaat onder meer om de bestemmingen Genève of Lyon.

Brussels Airlines nam de beslissing omdat de vertragingen te hoog oplopen. Nu is er reeds een halfuur tot 2.30 uur vertraging. De vertragingen stapelen zich op en de maatschappij heeft vliegtuigen nodig voor andere vluchten. Door de schrappingen creëert de maatschappij meer marge ten opzichte van de hinder, klinkt het.

Het bedrijf zegt dat het zwaar getroffen is door de acties bij skeyes, het vroegere Belgocontrol. Zo is de stiptheid teruggelopen tot 24 procent. "Dat betekent dat 76 procent van onze verbindingen vertraging heeft", dixit woordvoerster Kim Daenen. Bijna de helft van de vervoerde reizigers zijn bovendien transitpassagiers, en dus missen ze hun aansluitende vlucht.

Donderdagochtend waren ook alle vertrekkende langeafstandsvluchten getroffen, met elk meer dan 2 uur vertraging. Dit zal ook gevolgen hebben op de stiptheid vrijdagochtend. Intercontinentale vluchten die met vertraging vertrekken komen immers niet tijdig aan op bestemming, waardoor bijgevolg ze niet op tijd terug zijn op Brussels Airport.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?