Autoloze zondag 2021: fietsers op de nieuwe voetgangers- en fietspasserelle over het kanaal aan Graaf van Vlaanderen

| Fietsers op Autoloze zondag.

Brussels fietsverkeer met 30 procent gestegen in februari

© Belga
19/04/2022

Het aantal fietsers in Brussel is opnieuw in stijgende lijn nu alle beperkende coronamaatregelen zijn weggevallen. In februari steeg het fietsverkeer zelfs met 32 procent in vergelijking met een jaar geleden, blijkt uit cijfers van Brussel Mobiliteit.

Zowel op weekdagen als in het weekend ziet Brussel Mobiliteit een stevige toename van het aantal fietsers.

In januari 2022 waren er een kwart meer fietsers dan tegenover vorig jaar en in februari 2022 steeg het fietsverkeer zelfs met 32 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Het is voor Brussel Mobiliteit het uitgelezen moment om een nieuwe campagne "BrusselsFit" te lanceren. Die moet mensen motiveren om naar het werk te fietsen en de auto te laten staan in de strijd tegen files.

Openluchtfitness

Daarmee wil Brussel Mobiliteit hiervoor van Brussel "de grootste fitnesszaal in openlucht" maken. De grootste doelgroep zijn de 40-plussers die zelfs voor korte afstanden de auto nemen.

"Fietsen is op verschillende manieren goed voor je gezondheid: het vermindert files, en dus stress, het verbetert de luchtkwaliteit en kan de dagelijkse portie lichaamsbeweging vertegenwoordigen die de WHO aanbeveelt", stelt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt.

Op 8 mei vindt het evenement "Open Air Spinning" plaats in het centrum van Brussel en op een drietal grote fietspaden krijgen de fietsers fitnessoefeningen voorgeschoteld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni