| Archiefbeeld

Brusselse politie betrapt elektrische step die 60 kilometer per uur rijdt

┬ę Belga
28/07/2023

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft donderdag een elektrische step tegengehouden die aan 60 kilometer per uur door de Alhambrawijk reed. Dat gebeurde tijdens een controle op bromfietsen, waarbij ook elf rijwielen werden betrapt die opgedreven waren, zo meldt de Brusselse politie vrijdag.

De Verkeersdirectie van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene controleerde tijdens die actie in totaal 48 bromfietsen. Bij elf daarvan werd vastgesteld dat de snelheid was opgedreven, en die bromfietsen werden dan ook geïmmobiliseerd.

"Tijdens de controle werd ook een elektrische step opgemerkt die aan hoge snelheid door de Alhambrawijk reed", meldt de politie. "Toen de motoragenten er achteraangingen, bleek die ongeveer een snelheid van 60 kilometer per uur te halen. De bestuurder werd uiteindelijk tegengehouden."

De actie leverde voorts nog processen-verbaal op voor onder andere het ontbreken van een geldig rijbewijs en drie bestuurders bleken onder invloed van verdovende middelen te rijden, aldus nog de politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni