Brusselse stadsfietsen van Villo! gratis tijdens Grand Départ

Villo! deelfietsen van JC Decaux onder de luifel van het Rogierplein Villo! deelfietsen van JC Decaux onder de luifel van het Rogierplein
© PhotoNews
© PhotoNews

De Brusselse stadsfietsen van Villo! zijn tijdens de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk, van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli, gratis te gebruiken. Dat maakt uitbater JCDecaux bekend.

De start van de Tour de France in de hoofdstad zorgt voor heel wat aangepaste verkeersmaatregelen en mogelijk ook voor heel wat hinder. Met de auto naar Brussel komen wordt afgeraden en om de verplaatsingen in de stad te vergemakkelijk biedt Villo! haar deelfietsen uitzonderlijk gratis aan.

Om de gratis Villo's te kunnen gebruiken moeten de Brusselaars en de bezoekers van buitenaf de optie 'dagticket Ronde van Frankrijk' nemen. Dat kan onder meer door de nieuwe Villo!-applicatie op je smartphone te installeren, of door naar de website te gaan en daar een account aan te maken.

De speciale actie geldt voor alle 5.000 Villo!-fietsen die verdeeld zijn over de negentien gemeenten in het Brussels gewest.

Eerder maakt de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB al bekend dat het vervoer op hun bussen, trams en metro's gratis is op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli, tijdens de eerste twee ritten van de Tour.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?