| De deelnemers kwamen samen op het Rigaplein in Schaarbeek

Burgeractie vertelt je ‘alles wat je nog niet wist over Metro 3’

FDK
© BRUZZ
09/09/2021

Burgerorganisaties die zich verzetten tegen de bouw van metrolijn 3 verzamelden donderdagavond aan het François Rigaplein in Schaarbeek. Ze wilden er andere burgers informeren over het project. “Terwijl de eerste werken gestart zijn, is een groot deel van de Brusselaars nog niet op de hoogte van het project, en nog minder van de vele gevolgen voor de wijken waarlangs de metrolijn zal lopen,” denkt de organisatie.

Donderdagavond vond in Schaarbeek de discussieavond 'Tout ce que vous ne savez pas sur le projet de Metro 3' plaats. Verschillende collectieven willen hun krachten bundelen in "de strijd tegen het project" en nadenken over hoe ze verder actie kunnen ondernemen. Het gaat om Save Tram 55, Sauvez le square Riga, Inter-Environnement Bruxelles (IEB), ARAU en les Actrices et Acteurs des Temps Présents,

Informatieve wandelingen

“Met deze actie willen we het gebrek aan informatie tegenover de burgers aanklagen, en hen op de hoogte brengen van onze bezorgdheden over project,” vertelt Sébastien Gratoir van Actrices et Acteurs des Temps Présents. Volgens hem zien Brusselaars borden en aankondigingen van werken verschijnen, zonder dat ze weten waarom. “En dat terwijl de komst van de tunnels voor metro 3 een grote impact zal hebben op de buurt.”

De deelnemers startten de avond met een informatieve wandeling, die om half zes vertrok vanaf de Sint-Servaaskerk in Schaarbeek, de Josaphatsite of de Stuckensstraat in Evere. De drie tochten eindigden rond half zeven op het François Rigaplein, waar laatkomers konden aansluiten. Daar volgde een presentatie van het bouwproject door de burgerorganisaties en konden mensen vragen stellen of ideeën opperen voor nieuwe acties.

De discussieavond telde een honderdtal deelnemers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni