De nieuwe Marconi-tramstelplaats van de MIVB aan de Ruisbroeksesteenweg

| Naast een online onderzoek over de tram trok een nieuw team ook de straat op om mensen te bevragen die nog niet op de hoogte zijn of die minder toegang hebben tot internet.

Burgers beslissen mee over tramtraject in Neder-Over-Heembeek

GR
© BRUZZ
30/10/2019

De Stad Brussel heeft inwoners van Neder-Over-Heembeek bevraagd over de nieuwe tram die naar de gemeente komt. Het online onderzoek werd al door ongeveer 400 mensen ingevuld. "Willen mensen sneller in het centrum staan, wat is het belang van comfort en waar zien zij de tram liefst rijden? Allemaal vragen waar we een antwoord op zoeken”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

Bijna 400 mensen online en nog eens 70 mensen op straat gaven al hun mening over de inplanting van een nieuw tramtraject in Neder-Over-Heembeek. Die moet de verbinding tussen de gemeente en het stadscentrum vergemakkelijken.

'Uniek project'

De hele inspanning maakt deel uit van een poging van de Stad Brussel om de bewoners meer en vroeger te betrekken in grote projecten. “We zijn bezig met een impactstudie die het traject mee moet bepalen en de bewoners maken daar deel van uit”, zegt schepen van Burgerparticipatie Arnaud Pinxteren (Ecolo) aan Het Laatste Nieuws.

“Het gaat om acht mensen die we uit een resem kandidaten geplukt hebben. Net als de MIVB, de Stad en het Gewest hebben zij een stem binnen het overlegcomité. Het is de eerste keer dat we deze aanpak proberen, wat het project vrij uniek maakt in België.”

De bedoeling is om te weten te komen wat de zorgen en de verwachtingen zijn voor de nieuwe tram. “Willen mensen sneller in het centrum staan, wat is het belang van comfort en waar zien zij de tram liefst rijden? Allemaal vragen waar we een antwoord op zoeken”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Dhondt.

MR gaat op zoek naar alternatieve pistes

Waar de tram in Heembeek zal rijden is dus nog niet bekend. De Franstalige liberalen van de MR hebben wel al laten weten een eigen onderzoek te houden naar de voorkeuren van de buurtbewoners over de nieuwe tramlijn. Dat doen ze nadat een aantal ongeruste mensen hen hierover hadden gecontacteerd.

Deelnemen aan het online onderzoek van de stad kan nog tot en met maandag 3 november. Ten laatste begin volgend jaar moet de knoop over het traject van de nieuwe tram worden doorgehakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Mobiliteit , nieuwe tram , participatieproject

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni