| De animatie die in 2018 werd gemaakt bij de aankondiging van de tramlijn.

Tram naar Thurn & Taxis komt stapje dichterbij

© BRUZZ
03/10/2023

Brussel Mobiliteit selecteerde de architectenbureaus Arcadis, LA/BA, CityTools en Taktyk om de toekomstige tramverbinding tussen het station Brussel-Noord en de site Thurn & Taxis te realiseren. De vergunningsaanvraag voor de werkzaamheden staat gepland voor april 2024.

Plannen voor een nieuwe tramlijn van en naar de Thurn & Taxis-site bestaan al even, maar nu lijkt er schot in de zaak te komen. Concreet moet het tracé het station Belgica in de Maritiemwijk in Molenbeek, via Thurn & Taxis verbinden met het Noordstation en het Rogierplein.

Op termijn zal de tramlijn daarnaast worden verlengd tot aan Brussel-Centraal, zegt het ingenieursbureau Arcadis. Het consortium zal ook de openbare ruimte rond Belgica en de Simon Bolivarlaan herinrichten.

Het consortium Org-BBS zal op zijn beurt de openbare ruimte van de Picardstraat en de Vanderstichelenstraat herinrichten, waar de tram zal passeren om de Belgicalaan te bereiken. "De veiligheid van kwetsbare gebruikers, de aanpassing van de infrastructuur voor autoverkeer en het verbeteren van de aantrekkelijkheid van de doorkruiste wijken hebben daarbij prioriteit", klinkt het.

Thurn & Taxis

Verder geeft Arcadis nog aan dat de snelle groei van Thurn & Taxis een dringende upgrade vereist van de capaciteit en frequentie van het openbaar vervoer. “Dankzij de tramverbinding zullen pendelaars van Brussel-Noord slechts twee haltes verwijderd zijn van Thurn & Taxis.” De tram zal het kanaal oversteken via de recent gebouwde Suzan Daniel-brug. De trams zullen in een eigen bedding rijden, waardoor mogelijke vertragingen als gevolg van het verkeer worden vermeden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni