Burgers opnieuw aan het woord over Good Move op gemeenteraad Stad Brussel

1825 Marollen 11 1825 Marollen 11
© Ivan Put
| De Marollen.
© Ivan Put
| De Marollen.

Op de gemeenteraad van de stad Brussel is voor de vierde keer een burgerinterpellatie gehouden over het circulatieplan Good Move. Deze keer ging het over de situatie in de Marollen, waar in het plan vijf lokale wegen worden afgesloten en de verkeersrichting op enkele plaatsen wijzigt.

Volgens de twee burgers die aan het woord kwamen, leiden de keuzes op sommige plaatsen tot gevaarlijke situaties voor de bevolking. Door de beperking van het aantal parkeerplaatsen en de moeilijkere toegang voor bestuurders, draagt het plan volgens hen ook bij tot discriminatie van mensen met een beperking.

Schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) wees erop dat Good Move net de toegankelijkheid verhoogt voor mensen met een beperking. De basisfilosofie van het plan is om een omgeving te creƫren die mensen aanmoedigt om hun leven lang in Brussel te blijven wonen, klonk het.

Dhondt verklaarde ook dat er de afgelopen maanden ontmoetingen zijn geweest met buurtbewoners en dat er aanpassingen zijn gebeurd naar aanleiding van hun opmerkingen. De schepen haalde ook enkele voorbeelden aan van de aanpassingen die al zijn doorgevoerd of die in de nabije toekomst zullen doorgevoerd worden.

De twee burgers zijn echter niet overtuigd en zijn niet bereid hun verzoek aan burgemeester Philippe Close om afstand te doen van het plan in te trekken. Ook blijven ze achter hun doel staan om het circulatieplan te laten schorsen door de Raad van State.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?