| Het Flageyplein is het centrale knooppunt in de maas Flagey-Vijvers.

Burgers plannen interpellatie tegen Good Move in Elsene

JP
© BRUZZ
27/10/2022

Ook in Elsene zijn verschillende petities in omloop tegen het circulatieplan. Burgers plannen een interpellatie tijdens de volgende gemeenteraad.

Sinds begin deze week voert de gemeente Elsene in de wijk Flagey-Vijvers de eerste fase van haar plan Good Move uit met eenrichtingsverkeer en de installatie van mobiliteitsfilters. Dat lokt al eerste reacties uit.

Er is een petitie gestart tegen het plan in de omgeving van Flagey. De ondertekenaars stellen dat ze niet geïnformeerd zijn. Ook kaarten ze de beperkingen aan van het participatietraject. Om aan de vergaderingen deel te nemen, moet je tijd hebben en goed geïnformeerd zijn. "Daardoor zijn het altijd dezelfde mensen die niet altijd representatief zijn voor de hele bevolking," klinkt het in La Capitale.

In een tweede petitie wordt gevraagd om een moratorium op alle lopende projecten die gevolgen hebben voor het verkeer of het aantal parkeerplaatsen in de wijken als Flagey en het Kasteleinsplein. Daarnaast vragen de ondertekenaars om de heropening van verschillende wegen waaronder de Fraiteurbrug en het onderste deel van de de Stassartstraat.

Ondertussen circuleert er ook een online petitie waarin mensen het Good Move plan steunen. "Zelfs als het niet perfect is, moet het de tijd krijgen om zich te ontplooien en aan te passen. Good Move brengt - buiten de beperkingen - ook veel positieve en creatieve veranderingen waar iedereen baat bij heeft."

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni