De halte van autodeelaanbieder Cambio aan Sint-Bonifaas in Elsene

| De halte van autodeelaanbieder Cambio aan Sint-Bonifaas in Elsene.

Cambio noteert meer dan duizend ritten per dag in Brussel in 2023

© BRUZZ - Belga
03/01/2024

Autodeelsysteem Cambio heeft opnieuw een recordjaar achter de rug. Vorig jaar voerde het bedrijf in Brussel 380.000 ritten uit, meer dan duizend per dag. Met Vlaanderen samen noteert Cambio voor het eerst in totaal meer dan 1 miljoen ritten, zo meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

In 2022 vonden er nog 338.000 ritten van Cambio in Brussel plaats. Het aantal gebruikers steeg in 2023 met 2.060 tot 27.595. Cambio breidde het wagenpark ook uit van 787 tot 980 wagens.

Volgens Cambio vervangt elke deelauto gemiddeld vijftien privévoertuigen, wat zou betekenen dat er dankzij het autodeelsysteem vorig jaar 14.700 auto's minder de weg opgingen. "Met dit resultaat bewijst Cambio vooral dat het na meer dan twintig jaar nog steeds een stevige en robuuste speler is in de sterk evoluerende en soms onzekere autodeelsector," klinkt het. "De groei van de voorbije jaren bewijst dat autodelen steeds meer ingeburgerd raakt in de dagelijkse mobiliteit."

Aanbod uitbreiden

Komend jaar wil Cambio zijn marktpositie verstevigen en zijn aanbod verder uitbreiden. Het bedrijf zegt ook de app en zijn dienstverlening te willen verbeteren. Ook wil Cambio meer inspelen op specifieke gemeenschapsbehoeften, zoals kinderzitjes in bepaalde auto's. In de herfst wil het bedrijf het mogelijk maken om te leren rijden met een deelauto. Daarnaast komen er meer elektrische wagens, om er tegen mei in totaal 120 in Brussel te hebben.

Cambio werd in mei 2002 gelanceerd in België. Het systeem werkt met auto's die dag en nacht klaarstaan op vaste plaatsen in verschillende steden. De gebruiker betaalt een vast bedrag per maand, aangevuld met een bedrag per gebruik (op basis van tijdsduur en kilometers).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni