De Vleurgattunnel.

Capaciteit in Baljuw- en Vleurgattunnel beperkt vanaf 15 juni

© Belga
09/06/2023

In de zomermaanden beveiligt Brussel Mobiliteit de Baljuw- en Vleurgattunnel in Brussel. Daardoor wordt de capaciteit in beide tunnels beperkt tot één rijstrook per rijrichting. "Er is jammer genoeg geen enkele andere optie die snel en gemakkelijk uitvoerbaar is", aldus Brussel Mobiliteit.

De werkzaamheden zijn een gevolg van een corrosieprobleem van het dak in beide tunnels. Er zullen stuttingen geplaatst worden om het dak van binnenuit te verstevigen.

In een eerste fase (van 15 juni tot 20 juli) zal men de tunnelkoker richting Ter Kameren sluiten en de tunnelkoker richting centrum aanpassen naar één rijstrook per rijrichting. In een tweede fase (van 21 juli tot 28 augustus) wordt de tunnelkoker richting het centrum gesloten en wordt het verkeer in de tunnelkoker richting Ter Kameren opnieuw geopend voor slechts één rijstrook. Het verkeer richting centrum zal dan bovengronds omgeleid worden.

Vanaf 28 augustus zouden de werken achter de rug moeten zijn en worden de tunnels opnieuw geopend, maar enkel vanaf 6.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds. Ook dan zal slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar zijn.

Files mogelijk

"Op verschillende plaatsen en tijdstippen zijn files mogelijk", aldus Brussel Mobiliteit. "Daarom worden begeleidende maatregelen genomen, zoals de aanpassing van verkeerslichten." Brussel Mobiliteit verzekert dat de buurt rond metrostation Louiza nog steeds vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer gedurende de werken.

Het stutten van de tunneldaken is slechts een voorlopige maatregel. Parallel is Brussel Mobiliteit gestart met de procedure voor een volledige renovatie van beide tunnels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni