| De kasseien van de Varkensmarkt zijn geschilderd in het thema van Mario Kart.

Circulatieplan: nieuwe speelpleinen aan Varkensmarkt en Kapellekerk

Eva Christiaens
© BRUZZ
11/08/2022

Met de invoering van het nieuwe circulatieplan in de Vijfhoek komt vanaf dinsdag extra open ruimte vrij in de stad. Aan de Varkensmarkt en Kapellekerk zijn nu al werken bezig om de straat (tijdelijk) in te richten tot een speelplein of skatepark.

Het nieuwe circulatieplan gaat dinsdag van start, maar de kasseien aan de Varkensmarkt zijn nu al kleurrijk geschilderd. In een mini-verkeerspark in Mario Kart-thema kunnen kinderen voortaan rondjes fietsen voor de deur van jeugdtheater Bronks.

De tekening ligt op de stoep, want de straat blijft in het autoluwe plan nog beperkt toegankelijk in één richting. Auto's die het stadscentrum uit willen rijden, worden omgeleid via de Dansaertstraat en de kleine Ring.

Skatepark

Het circulatieplan zorgt ook op andere plaatsen voor nieuwe of extra open ruimte. Aan Kapellekerk krijgt het skatepark een uitbreiding in de Kapellestraat. Op dit moment staan er al extra ramps opgesteld, vrijdag moet het nieuwe skatepark helemaal af zijn. "Tijdelijk, want wij kunnen geen definitief skatepark aanleggen zonder stedenbouwkundige vergunning," zegt de woordvoerder van Brussels mobiliteitsschepen Bart Dhondt (Groen). "Dit is een voorstel van het schepencollege om de ruimte in te richten. Als iemand een beter idee heeft, dan kan dat."

Het schepencollege wil zich later nog buigen over de inrichting van een nieuw pleintje in de Zennestraat. Een knip tussen de Anneessensstraat en de 'T Kintstraat zorgt daar voor vrije (speel)ruimte. Dinsdag voorziet de Stad er alvast kinderanimatie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni