Cyclonudista rijdt niet door Elsene

Al veertien jaar lang rijden Brusselaars een keer per jaar naakt door de stad met de 'Cyclonudista'.

De fietsers van Cyclonudista rijden zaterdag niet hun vertrouwde route langs Flagey en het Luxemburgplein. Er is onenigheid tussen organisator Jérôme Jolibois (Ecolo) en Elsens burgemeester Dufourny (MR).

Zaterdag rijden de fietsers van Cyclonudista voor de 14e keer naakt door Brussel. Zo willen ze aandacht vragen voor een betere luchtkwaliteit en meer natuur.

Maar hun vertrouwde route vanaf Schuman via het Luxemburg- en Flageyplein gaat dit jaar niet door. Burgemeester van Elsene Dominique Dufourny (MR) heeft geen Cyclonudista toegelaten op Flagey, omdat het dan markt is.

“Vorig jaar was er geen probleem omdat de fietsers pas later passeerden. Maar nu hebben ze een aanvraag gedaan voor ’s middags en dan is het nog volop markt,” zegt Dufourny. “Voor het Luxemburgplein hebben ze geen aanvraag ingediend. Ze rijden overigens wel langs de Guldenvlieslaan in Elsene.”

“Maar de Cyclonudista start pas later, net zoals de vorige jaren. En toen was er geen enkel probleem,” zegt organisator Jérôme Jolibois. Hij is tevens OCMW-raadslid voor Ecolo in Brussel-Stad. “Burgemeester Dufourny had vorig jaar al een hele lijst met bezwaren. Dit jaar wil ze ons gewoon niet toelaten.”

“Klopt niet,” repliceert Dufourny. “Als ze hadden gevraagd om de Cyclonudista te verplaatsen naar een later uur, was er geen probleem. Maar dat telefoontje heb ik nooit gehad.”

De Cyclonudista begint zaterdag in ieder geval aan het Frère-Orbansquare in Brussel, om 14 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?