Gemeente Elsene doet De Ideale Wereld betalen voor grap

© De Ideale Wereld

Om na te gaan hoe snel je sinds de nieuwe wet van naam kan veranderen, trok De Ideale Wereld in december naar Elsene. Ze veranderden er de naam van tv-persoonlijkheid Frances Lefebure in 'Concita Beffelure'. Een grap, bleek uiteindelijk, waar de gemeente Elsene nog munt uit wist te slaan.

Eind december schakelde De Ideale Wereld een actrice in die zich voordeed als tv-persoonlijkheid Frances Lefebure. Otto-Jan Ham en co wilden nagaan hoe makkelijk het was om van voornaam te veranderen en trokken daarom naar het gemeentehuis van Elsene, de woonplaats van Lefebure. Luttele minuten later ging zij als 'Concita Beffelure' door het leven.

De reportage die De Ideale Wereld daarover maakte, bleek uiteindelijk opgezet spel. Maar de gemeente Elsene kon niet lachen met het grapje. Burgemeester Dominique Dufourny (MR) stuurde een brief naar Woestijnvis. "Daarin hebben we een wettelijk vastgelegde vergoeding gevraagd in het kader van de draairechten", bevestigt haar kabinet aan BRUZZ. Wie in het gemeentehuis wil filmen, moet daar immers voor betalen.

'Grap blijft overeind'

Woestijnvis legde dat bedrag zonder mopperen neer. "We hebben een correcte regeling getroffen", bevestigt woordvoerder Kristof Demasure. "De plooien zijn gladgestreken en de grap blijft overeind. Dat is netjes geregeld."

Dufourny vroeg in haar brief aan Woestijnvis ook om de reportage offline te halen. "Op het moment dat we de brief van Elsene ontvingen, was het filmpje al offline. De beelden van De Ideale Wereld zijn maar een beperkte tijd online", aldus Demasure van Woestijnvis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?