Nachtelijk alcoholverbod op Flageyplein uitgebreid

De wijk wordt druk bezocht door vele Brusselaars en met name jongeren, maar dat succes brengt ook overlast met zich mee, zo kloegen de bewoners dinsdag aan tijdens een buurtoverleg.

Op en rond het Flageyplein in Elsene is het van 15 maart tot en met 15 oktober verboden om tussen middernacht en 8 uur 's ochtends alcoholische dranken te consumeren op de openbare weg. De beslissing van het gemeentebestuur komt er na een burgeroverleg.

Het verbod geldt voor de Flageywijk, die bestaat uit het Flageyplein, de Belvédèrestraat, het Heilig-Kruisplein en zijn vijvers. De wijk wordt druk bezocht door vele Brusselaars en met name jongeren, maar dat succes brengt ook overlast met zich mee, zo kloegen de bewoners dinsdag aan tijdens een buurtoverleg.

"De Flageywijk is bijzonder, want ze trekt een groot, jong en feestend publiek aan", stelt burgemeester van Elsene Dominique Dufourny. "Maar we mogen niet alles tolereren en de omwonenden hebben me hun zorgen omtrent de overlast, met name tijdens de avond en de nacht, duidelijk gemaakt. We zetten het werk verder en versterken onze acties."

In september 2017 werd al beslist om alcohol te bannen in de buurt van het Flageyplein tussen 02.00 en 04.00 uur 's nachts. Die regel wordt nu uitgebreid om een evenwicht te vinden en de kalmte in de buurt te bewaren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?